Direktlänk till inlägg 15 november 2012

ScienceDaily; Gen tredubblar nästan risken för Alzheimers

Av Tommy - 15 november 2012 13:24

(webböversatt)

Gen tredubblar nästan risken för Alzheimers, internationell forskargrupp finner

Springs (14 nov 2012) — en gen som är så kraftfull det nästan tredubblar risken för Alzheimers sjukdom har upptäckts av en internationell grupp inklusive forskare från Mayo Clinic. Det är den mest potenta genetisk riskfaktorn för Alzheimer är identifieras tidigare 20 år.


Resultaten rapporterades onsdag i webbupplagan av New England Journal of Medicine.

I teamet ingår forskare från 44 institutioner runt om i världen, inklusive 10 från Mayo Clinics campus i Florida och Minnesota. Studien leddes av John Hardy, Ph.D., forskare på institutet för neurologi vid University College London och tidigare professor vid Mayo kliniken i Florida.

Forskarna använde nya sekvensering tekniker till hem i den TREM2 genen. Ytterligare TREM2 sekvensering var delvis sedan utförs av vetenskapsman Aleksandra Wojtas i Mayo Clinic i Florida laboratorium av Rosa Rademakers, Ph.D Dessa studier ledde till identifiering av sällsynta varianter i TREM2 som inträffade mer ofta i 1 092 Alzheimers patienter än i en kontrollgrupp på 1,107 friska människor.

Den vanligaste varianten, R47H, var sedan utvärderas i uppföljande studier av ett stort antal Alzheimers patienter och kontroller. Minerva Carrasquillo, Ph.D., en vetenskapsman i Mayo Clinic i Florida laboratorium av Steven Younkin, M.D., Ph.D., spetsen direkt genotypning och analys av R47H i DNA-prover från 1,994 Alzheimers patienter och 4,062 "styra" deltagarna--enskilda kontrollerade inte för att få Alzheimer. Patienter och kontroll deltagare utvärderades av Mayo Clinic läkare, ledd av medupphovsmän Dennis Dickson, M.D., Neill Graff-Radford, M.D., and Ronald Petersen, M.D., Ph.D Dessa uppföljande studier visade entydigt att den R47H varianten av TREM2 avsevärt ökar risken för Alzheimers sjukdom.

"Den TREM2 varianten kan vara sällsynta, men det är mäktigt," Dr. Carrasquillo säger. "I vår serie, det var närvarande i 1,9 procent av Alzheimers patienter och endast 0,37 procent av kontrollerna. Denna starka effekt rivaler som den väletablerade genetiska varianten kallas APOE 4, och det har observerats både i vår studie och i den oberoende studien leds av avkoda som publicerades med våra. R47H inte helt penetrant--vilket innebär att inte alla människor som har varianten kommer att utveckla Alzheimers sjukdom och i dem som gör andra gener och miljöfaktorer kommer också att spela en roll-- men ut APOE 4 ökar betydligt risken."

Dr. Younkin kommentarer:-R47H är den första goldilocks varianten att visa stark association med Alzheimers sjukdom. Nu identifieras med hjälp av den nya sekvensering teknik, goldilocks varianter är en viktig typ av sällsynta variant så heter eftersom de är precis rätt, som inte alltför sällsynta och stark nog för att visa mycket betydande association i well-powered uppföljning genotypiska studier utförts vid Mayo.

"Det finns ett brett samförstånd att förebyggande åtgärder kommer att vara det bästa sättet att hantera Alzheimers sjukdom," säger Dr. Younkin. "Enligt min åsikt, gemensamma varianter ut APOE 4 och goldilocks varianter som TREM2 R47H är viktiga eftersom de kan användas, i princip, för att identifiera många friska personer med hög risk för Alzheimers sjukdom som skulle vara lämplig för förebyggande prövningar. Patienter vars Alzheimers sjukdom drivs av hög risk genetiska varianter kommer ofta överlämna dessa varianter till sina barn. Nu vet vi att det tar lång tid för patologi av Alzheimers sjukdom att producera symptom, så att förebyggande med barn som får dessa varianter skulle idealiskt börjar när deras äldre föräldrar diagnostiseras."

"Den varianten som finns i vår undersökning identifierar en fascinerande nya Alzheimers sjukdom gen, TREM2, som är inblandade i immunsystemet," säger Dr. Rademakers. -Detta stämmer väl med andra bevis länka immunsystemet till Alzheimers sjukdom, men ytterligare studier behövs för att fastställa att R47H, i själva verket fungerar genom att förändra immun funktion. Lyckligtvis denna variant ändrar en aminosyra i TREM2 och som kommer avsevärt att underlätta de biologiska studier som följer.

Mayo Clinic forskning finansierades genom Robert och Clarice Smith och Abigail Van Buren Alzheimer's Disease Research Program och genom det nationella institutet för åldrande genom bidrag som beviljas till Dr. Petersen, Rademakers och Younkin.

 
 
Ingen bild

bert 12

15 november 2012 13:52

due så najs jag vill bli som dig när jag blir stor

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tommy - 23 januari 2013 08:09

Frivilliga välkomnas hos dementa Publicerat: måndag 14 januari kl 11:21, Nyheter P4 Malmöhus En hund kan liva upp. Foto: Staffan Claesson/Scanpix. Malmöbon Catharina startade ett upprop på Facebook för att hitta folk som ville hålla i akti...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:07

Brrr! Svinkallt på äldreboende   Hörby. Personalen och de 34 boende, många av dem dementa, på äldreboendet Hagadal i skånska Osbyholm har frusit ordentligt den gångna veckan. I vissa utrymmen har temperaturen sjunkit till åtta grader. Fjärrvärm...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:02

    <a href="http://ads.nordreportern.se/ads/www/delivery/ck.php?n=ab946228&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" onclick="javascript:_gaq.push(['_trackEvent','outbound-widget','http://ads.nordreportern.se']);" target='_blank'><img src='http://a...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:00

Stort tryck efter demens- och LSS-boenden   Värmland   Behovet av biståndsbedömda boenden är stort, både inom äldreomsorgen och inom handikappomsorgen. Nya boenden och fler platser står på agendan i många värmländska kommuner. &nda...

Av Tommy - 11 december 2012 09:45

Vinterträdgårdar för äldreomsorg Publicerat 3 december 2012 Hösten 2012 färdigställdes vinterträdgårdar på äldreboendet Tibblehemmet i Täby. Projektet startades på initiativ av förvaltare Catrin Viksten på Hemsö, som ville skapa levande balkongmil...

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards