Direktlänk till inlägg 12 juli 2012

ScienceDaily; Näringsämnen blandning förbättrar minnet hos patienter med tidig Alzheimers

Av Tommy - 12 juli 2012 12:42

(webböversatt)

Näringsämnen blandning förbättrar minnet hos patienter med tidig Alzheimers

Springs (10 juli 2012) – en klinisk prövning av en behandling med Alzheimers sjukdom utvecklats vid MIT har funnit att näringsämnen som cocktail kan förbättra minnet hos patienter med tidig Alzheimers. Resultaten bekräftar och expandera resultaten av en tidigare rättegången mot näringstillskottet, som syftar till att främja nya anslutningar mellan hjärnans celler.

 
 

Alzheimers sjukdom patienter förlora gradvis dessa anslutningar, känd som synapser, vilket leder till minnesförlust och andra kognitiva nedsättningar. Supplementet blandningen, känd som Souvenaid, verkar stimulera tillväxten av nya synapser, säger Richard Wurtman, professor emeritus i hjärnan och kognitionsvetenskap vid MIT som uppfann näringsämnen blandningen.

-"Du vill förbättra numren på synapser, inte bromsa deras nedbrytning--även om naturligtvis skulle du älskar att göra det alltför-- utan snarare ökar bildandet av synapser, säger Wurtman.

Att Wurtman kom med en blandning av tre naturligt förekommande kosten föreningar: kolinklorid, uridin och omega-3 fatty acid DHA. Kolin finns i kött, nötter och ägg och de omega-3 fettsyror finns i en mängd olika källor, inklusive fisk, ägg, flaxseed och kött från djur som gräs. Uridin produceras av lever och njure och är närvarande i vissa livsmedel som en komponent i RNA.

Dessa näringsämnen är prekursorer till lipid-molekyler som tillsammans med specifika proteiner, utgör hjärnan-cellmembranen, som utgör synapser. För att vara effektiv, måste alla tre prekursorer administreras tillsammans.

Resultaten från den kliniska prövningen, som genomfördes i Europa, visas i 10 juli webbupplagan av Journal av Alzheimers sjukdom. De nya undersökningsresultaten är uppmuntrande, eftersom mycket få kliniska prövningar har producerat konsekvent förbättring av Alzheimers sjukdom patienter, säger Jeffrey Cummings, chef för Cleveland Clinic Lou Ruvo Center hjärnan hälsa.

-Minnesförlust är det centrala kännetecknet Alzheimers sjukdom, så något som förbättrar minnet skulle vara av stort intresse, säger Cummings, som inte var en del av teamet.

Planer för kommersiella versionen av tillägget inte är fastslagna, enligt Nutricia, företaget provning och försäljning Souvenaid, men det kommer sannolikt att finnas i Europa först. Nutricia är den specialiserade sjukvården livsmedel företagets Danone, känd som Dannon i USA.

Att göra anslutningar

Wurtman kom med idén om inriktning synaps förlust mot Alzheimer ca 10 år sedan. I djurförsök visade han att sin cocktail dietkost ökat antalet dendritiska ryggar, eller små outcroppings av neurala membran, hittades i hjärnans celler. Dessa taggar är nödvändiga för att bilda nya synapser mellan nervceller.

Efter de framgångsrika djurförsök, Philip Scheltens, chef för Alzheimer Center i VU University Medical Center i Amsterdam, ledde en klinisk prövning i Europa som omfattar 225 patienter med mild Alzheimers. Patienterna drack Souvenaid eller kontroll dryck dagligen i tre månader.

Att studien, första gången 2008, fann att 40 procent av patienter som konsumeras drycken förbättrats i ett test av verbala minnet, medan 24 procent av patienterna som fått kontrollen dricka förbättrat deras prestanda.

Den nya studien utförs i flera europeiska länder och övervakas av Scheltens som Forskningsledare, följde 259 patienter under sex månader. Patienter, om att ta Souvenaid eller en placebo, förbättrade deras verbalt-minne för de första tre månaderna, men patienterna som fick placebo försämrades under de tre följande månaderna, medan de Souvenaid patienterna fortsatt att förbättras. Forskarna använde för denna rättegång, mer omfattande minne prov tas från neuropsykologiska test batteri, ofta används för att bedöma Alzheimers sjukdom patienter i klinisk forskning.

Patienter visade mycket hög efterlevdes: cirka 97 procent av patienterna följde regim under hela studien, och inga allvarliga biverkningar sågs.

Både kliniska prövningar har sponsrats av Nutricia. MIT har patenterad blandning av näringsämnen som används i försöket och Nutricia innehar exklusiva licensen på patentet.

Hjärnan mönster

Forskarna använde i den nya studien Elektroencefalografi (EEG) för att mäta hur patienternas hjärnaktivitet mönster förändrats under hela studien. De fann att när rättegången gick, hjärnan hos patienter som tar emot tilläggen började flytta från mönster som är typiska för demens till mer normala mönster. Eftersom EEG mönster återspeglar synaptisk aktivitet, tyder detta på att synaptic funktionen ökat efter behandling, forskarna säger.

Patienter som kommer in i denna undersökning var i de tidiga skedena av Alzheimers sjukdom, genomsnitt cirka 25 på en skala med demens som sträcker sig från 1 till 30, med 30 är normala. En föregående rättegång fann att tillägget cocktail inte fungerar hos patienter med Alzheimers sjukdom på ett mer avancerat stadium. Detta vettigt, Wurtman säger, eftersom patienter med mer avancerad demens har förmodligen redan förlorat många nervceller, så de inte kan bilda nya synapser.

En två år rättegång där patienter som inte har Alzheimers sjukdom, men som börjar visa mild kognitiv nedsättning, pågår nu. Om drycken verkar hjälpa, kan den användas av personer som testar positivt för mycket tidiga tecken på Alzheimers sjukdom, innan symptom som visas, Wurtman säger. Sådana tester, som innehålla PET scanning i hippocampus, görs nu sällan eftersom det finns inga bra Alzheimer behandlingar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tommy - 23 januari 2013 08:09

Frivilliga välkomnas hos dementa Publicerat: måndag 14 januari kl 11:21, Nyheter P4 Malmöhus En hund kan liva upp. Foto: Staffan Claesson/Scanpix. Malmöbon Catharina startade ett upprop på Facebook för att hitta folk som ville hålla i akti...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:07

Brrr! Svinkallt på äldreboende   Hörby. Personalen och de 34 boende, många av dem dementa, på äldreboendet Hagadal i skånska Osbyholm har frusit ordentligt den gångna veckan. I vissa utrymmen har temperaturen sjunkit till åtta grader. Fjärrvärm...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:02

    <a href="http://ads.nordreportern.se/ads/www/delivery/ck.php?n=ab946228&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" onclick="javascript:_gaq.push(['_trackEvent','outbound-widget','http://ads.nordreportern.se']);" target='_blank'><img src='http://a...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:00

Stort tryck efter demens- och LSS-boenden   Värmland   Behovet av biståndsbedömda boenden är stort, både inom äldreomsorgen och inom handikappomsorgen. Nya boenden och fler platser står på agendan i många värmländska kommuner. &nda...

Av Tommy - 11 december 2012 09:45

Vinterträdgårdar för äldreomsorg Publicerat 3 december 2012 Hösten 2012 färdigställdes vinterträdgårdar på äldreboendet Tibblehemmet i Täby. Projektet startades på initiativ av förvaltare Catrin Viksten på Hemsö, som ville skapa levande balkongmil...

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards