Alla inlägg den 31 juli 2012

Av Tommy - 31 juli 2012 10:59

(webböversatt)

Ecstasy Harms minne med ett år av rekreationell användning

Springs (25 juli 2012) – det har varit betydande debatt i politiska kretsar om huruvida regeringar har over-reacted till ecstasy genom att utfärda varningar mot dess användning och göra det olagligt. I Förenade kungariket sade David Nutt ecstasy var mindre farliga än Ridning, vilket ledde till honom som eldas som regeringens främsta narkotika rådgivare. Andra har hävdat att ecstasy är farligt om du använder det mycket, men kort användning är säkert.


Ny forskning publicerad online 25 juli av den vetenskapliga tidskriften Addiction, ger några av de första uppgifterna om de faktiska riskerna med att använda ecstasy. Det visar att ecstasy användare även på fritids belopp under en relativt kort tidsperiod, riskerar särskilda minne talsvårigheter. Ytterligare, eftersom arten av funktionshinder inte kanske omedelbart uppenbara för användaren, är möjligt att människor inte skulle få de tecken på att de är skadas av narkotikamissbruk förrän det är för sent.

Enligt undersökningen visade nya ecstasy användare som tog tio eller fler ecstasy piller över deras första årets användning minskade funktion av deras omedelbara och kortsiktiga minne jämfört med deras pre-ecstasy prestanda. Dessa fynd är kopplade till skador i hippocampus, området i hjärnan som övervakar minne funktion och navigering. Intressant, är Hippocampus skador en av de första tecknen på Alzheimers sjukdom, vilket resulterar i minnesförlust och förvirring.

Studie deltagarna tog ett genomsnitt på 32 piller under loppet av år, eller cirka två och en halv piller per månad. Några deltagare tog så få som tio piller över året och fortfarande visade tecken på minne talsvårigheter.

Bly författaren Dr. Daniel Wagner säger: "denna studie var avsedd att minimera de metodologiska begränsningarna av tidigare forskning, där det inte var möjligt att säga om kognitiva nedsättningar sett bland ecstasy användare var på plats innan narkotikamissbruk började. Genom att mäta kognitiva funktionen hos personer med ingen historik av ecstasy använder och ett år senare, identifiera dem som hade använt ecstasy minst tio gånger och ommätning av deras prestanda, vi har kunnat börja isolera de exakta kognitiva effekterna av denna drog."

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards