Direktlänk till inlägg 10 november 2012

ScienceDaily; Sanford-Burnham forskare upptäckt att protein appoptosin uppmanas nervceller att begå självmord

Av Tommy - 10 november 2012 11:35

(webböversatt)

Jakt Neuron mördare i Alzheimers och traumatisk hjärnan skada
Springs (9 nov 2012) — Sanford-Burnham forskare upptäckt att protein appoptosin uppmanas nervceller att begå självmord i flera neurologiska villkor--att ge dem ett nytt terapeutiskt mål för Alzheimers sjukdom och traumatiska hjärnan skada.
Döende nervceller leda till kognitiv försämring och minne förlust hos patienter med neurodegenerativa sjukdomar-villkor som Alzheimers sjukdom och traumatiska hjärnan skada. För att bättre diagnostisera och behandla dessa neurologiska tillstånd, måste forskarna först att bättre förstå de bakomliggande orsakerna till neuronal död.
Ange Huaxi Xu, Ph.D., professor i Sanford-Burnhams Del E. Webb neurovetenskap, åldrande och Stem Cell Research Center. Han och hans team har studerat proteinet appoptosin och dess roll för neurodegenerativa sjukdomar under de senaste åren. Appoptosin nivåer i hjärnan skyrocket i villkor som Alzheimers sjukdom och stroke, och särskilt följande traumatiska hjärnan skada.
Appoptosin är känd för sin roll i att hjälpa kroppen att hemgrupp, den molekyl som bär järn i vårt blod (Tänk "hemoglobin," som gör blodet rött). Men vad har hemgrupp med döende hjärnceller att göra? Xu och hans grupp förklara i ett papper som de nyligen publicerades i Journal of Neuroscience, överskjutande hemgrupp leder till överproduktion av reaktiva syre arter, som inkluderar cell-skadliga fria radikaler och peroxider, och utlöser apoptos, den noggrant reglerad processen av cellulära självmord. Detta innebär att mer appoptosin och mer hemgrupp kan orsaka nervceller dör.
Inte bara gjorde Xu och hans team riva hela appoptosin-heme-neurodegeneration mekanismen, men när de inhiberad appoptosin i laboratorium cellkulturer, de märkte att cellerna inte dör. Detta konstaterande tyder på att appoptosin skulle kunna göra ett intressant nytt terapeutiskt mål för neurodegenerativa sjukdomar.
Vad är nästa? Xu och kolleger nu avsökning av appoptosin's funktion i musen modeller. De är också ute efter nya terapier målet proteinet.
"Eftersom upregulation av appoptosin är viktigt för celldöd i sjukdomar som Alzheimers, vi nu söker små molekyler att modulerar appoptosin uttryck eller verksamhet. Vi ska sedan avgöra om dessa föreningar kan vara potentiella läkemedel mot Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar,"förklarar Xu.
Att stoppa skenande appoptosin inte enkelt, men. Det beror på att vi fortfarande behöver heme-byggnaden protein verkar på normala nivåer för vårt blod för järn. I en tidigare studie fann forskarna att en mutation i genen som kodar appoptosin orsakar anemi. "Alltför mycket av något är dåligt, men det är för lite," Xu säger.
Nya behandlingsmetoder som är avsedda för neurodegenerativa sjukdomar och traumatiska hjärnan skada är behövligt. Enligt CDC upprätthålla omkring 1,7 miljoner människor en traumatisk hjärnan skada varje år. Det är en akut skada, men den kan också leda till långsiktiga problem, orsakar epilepsi och öka en persons risk för Alzheimers och Parkinsons sjukdomar. Inte bara har traumatiska hjärnan skada blivit en oroande problem i ungdom och professionell Sport de senaste åren, försvarsmakten kallar traumatiska hjärnan skada "en av signaturen skadade soldater skadade i Afghanistan och Irak."
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tommy - 23 januari 2013 08:09

Frivilliga välkomnas hos dementa Publicerat: måndag 14 januari kl 11:21, Nyheter P4 Malmöhus En hund kan liva upp. Foto: Staffan Claesson/Scanpix. Malmöbon Catharina startade ett upprop på Facebook för att hitta folk som ville hålla i akti...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:07

Brrr! Svinkallt på äldreboende   Hörby. Personalen och de 34 boende, många av dem dementa, på äldreboendet Hagadal i skånska Osbyholm har frusit ordentligt den gångna veckan. I vissa utrymmen har temperaturen sjunkit till åtta grader. Fjärrvärm...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:02

    <a href="http://ads.nordreportern.se/ads/www/delivery/ck.php?n=ab946228&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" onclick="javascript:_gaq.push(['_trackEvent','outbound-widget','http://ads.nordreportern.se']);" target='_blank'><img src='http://a...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:00

Stort tryck efter demens- och LSS-boenden   Värmland   Behovet av biståndsbedömda boenden är stort, både inom äldreomsorgen och inom handikappomsorgen. Nya boenden och fler platser står på agendan i många värmländska kommuner. &nda...

Av Tommy - 11 december 2012 09:45

Vinterträdgårdar för äldreomsorg Publicerat 3 december 2012 Hösten 2012 färdigställdes vinterträdgårdar på äldreboendet Tibblehemmet i Täby. Projektet startades på initiativ av förvaltare Catrin Viksten på Hemsö, som ville skapa levande balkongmil...

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards