Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011

Skäms Sverige som utvisar den demenssjuka Ganna idag 15:55

Av Tommy - 18 oktober 2011 09:56

SKILJS FRÅN FAMILJEN Ganna pussar sitt lilla barnbarnsbarn Elvin. Trots att flera experter tror att den långa resan till Ukraina kan bli hennes död ska 91-åringen utvisas i dag.SKILJS FRÅN FAMILJEN Ganna pussar sitt lilla barnbarnsbarn Elvin. Trots att flera experter tror att den långa resan till Ukraina kan bli hennes död ska 91-åringen utvisas i dag. Foto: PONTUS ORRE

”Jag kan inte sätta henne på planet”Nu mejlbombas Tobias Billström och Facebookgruppen "Stoppa utvisningen av Ganna" växer.

Men i dag ska gravt dementa Ganna Chyzhevska, 91, utvisas.

– Jag kan inte sätta henne på planet, säger hennes dotterdotter Anna Otto.

I dag klockan 15.55 lyfter planet som ska föra hjärtsjuka, nästan blinda och gravt dementa Ganna Chyzhevska till Ukraina – där ingen kommer att möta henne, eftersom hon inte har några anhöriga kvar.

I dag följer Aftonbladet utvecklingen.

Dotterdottern: "Får se vad som händer"

Aftonbladets reporter Erik Wiman kommer under förmiddagen följa med Anna Otto ut till Arlanda, där hon kommer att göra ett första försök att stoppa utvisningen, genom att vädja till flygbolaget.

Hon kommer att visa upp de fem läkarintyg och två expertutlåtanden som säger att Ganna Chyzhevska "med stor sannolikhet" under resan kan hamna i ett så allvarligt förvirringstillstånd att hon riskerar döden.

Fungerar inte det, kommer Anna Otto att vända sig till Migrationsverkets återvändandeenhet för att få utvisningen fördröjd i två månader.

– Jag kan inte sätta henne på planet. Det vore att medverka till hennes död. Så fungerar inte det får vi se vad som händer.

Billström mejlbombas

Närmare 2 000 personer har skrivit på en namninsamling på nätet. Asylrörelsen i Stockholm samlas för att demonstrera vid terminal 5 på Arlanda klockan 13, där de bland annat kommer att dela ut bilder på Ganna.

Allt fler går med i Facebookgruppen "Stoppa utvisningen av Ganna Chyzhevska".

På Facebookgruppen uppmanas alla att mejlbomba migrationsminister Tobias Billström (M), med ett brev som inleds:

"Hej Tobias! Jag skäms över att kalla mig svensk en dag som denna."

– Tyvärr är han ute på resan, så det kan bli svårt för honom att kommentera detta, säger ministerns pressekreterare Linda Norberg till Aftonbladet.

Proteststormen växer

Hundratals mejl där läsare uttrycker bestörtning strömmar in till Aftonbladet, och mängder med läsare ringer in:

– Jag skäms för att vara svensk. Man skickar inte iväg en 91-åring som är sjuk till ett ställe där det inte finns vård. Resonerar man på det sättet hade det varit bättre att sätta en kula i huvet på damen direkt så att hon slapp lida så, Rose-Marie Haque, 64, från Söderköping.

– Visst ska regler vara till för att följas. Men man måste kunna göra undantag, eller se över reglerna om det här är det som gäller. Man blir så ledsen över att behöva leva i ett sådant hårt samhälle. Det måste finnas kärlek, säger Lillemor Olaugsdotter, 63, från Ekskärad norr om Karlstad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tommy - 23 januari 2013 08:09

Frivilliga välkomnas hos dementa Publicerat: måndag 14 januari kl 11:21, Nyheter P4 Malmöhus En hund kan liva upp. Foto: Staffan Claesson/Scanpix. Malmöbon Catharina startade ett upprop på Facebook för att hitta folk som ville hålla i akti...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:07

Brrr! Svinkallt på äldreboende   Hörby. Personalen och de 34 boende, många av dem dementa, på äldreboendet Hagadal i skånska Osbyholm har frusit ordentligt den gångna veckan. I vissa utrymmen har temperaturen sjunkit till åtta grader. Fjärrvärm...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:02

    <a href="http://ads.nordreportern.se/ads/www/delivery/ck.php?n=ab946228&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" onclick="javascript:_gaq.push(['_trackEvent','outbound-widget','http://ads.nordreportern.se']);" target='_blank'><img src='http://a...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:00

Stort tryck efter demens- och LSS-boenden   Värmland   Behovet av biståndsbedömda boenden är stort, både inom äldreomsorgen och inom handikappomsorgen. Nya boenden och fler platser står på agendan i många värmländska kommuner. &nda...

Av Tommy - 11 december 2012 09:45

Vinterträdgårdar för äldreomsorg Publicerat 3 december 2012 Hösten 2012 färdigställdes vinterträdgårdar på äldreboendet Tibblehemmet i Täby. Projektet startades på initiativ av förvaltare Catrin Viksten på Hemsö, som ville skapa levande balkongmil...

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards