Alla inlägg den 6 januari 2012

Av Tommy - 6 januari 2012 22:30

Genombrott inom demens - 2012-01-05

SensoDetect bryter radiotystnaden och informerar om att resultaten från demensstudien varit positiva och medfört att ytterligare forskning initierats. Bolaget avslöjar också att den demensform de koncentrerat sig på är Alzheimers. Nyheten är av enormt stor vikt av flera skäl. 1 Marknadens storlek. 10 % av alla människor över 60 lider av någon form av demenssjukdom och det innebär en stor kostnad för samhället. Effektiva bromsmediciner finns för Alzheimers och en tidig diagnos skulle vara av stort värde för vård, patienter och samhälle. 2 Bolaget får ytterligare ett ben att stå på och rör sig nu mot den mer exakta neuroligiska världen som förmodligen kommer att ha lättare att ta till sig ny forskning. 3 Framgång inom en neuroligisk sjukdom kommer leda till intresse från annat håll inom neurologin och enligt oss har bolaget ännu större intäktsmöjligheter inom neurologiska sjukdomar än inom psykiatrin. 4 Vi tror inte att bolaget är till salu än på ett tag men faktum är att uppköpschansen ökar rejält när bolagets aktiviteter sträcker sig utanför psykiatrins värld.


Demenser är erkänt svåra att skilja åt och vi har tidigare berättat om en studie utförd i skåne som visat att 30 % av undersökta demenser varit feldiagnostiserade. Ur vårdsynpunkt är det självklart väldigt viktigt att rätt sjukdom behandlas och om SensoDetect kan ge ett relativt billigt, snabb och träffsäker diagnos finns en enormt stor marknad. Senare års forskning har visat att Alzheimers med stor sannolikhet börjar i hjärnstammen för att senare sprida sig till resten av hjärnan vilket också skulle tala för att SensoDetect skulle kunna ha ett bra verktyg för vården. Bolaget har redan initierat ytterligare samarbeten för att driva forskningen framåt och ytterligare resultat kommer att presenteras under året.


Den information vi får är ganska allmänt hållen och vi drar slutsatsen att SensoDetect eller deras parter har för avsikt att publicera resultaten vid senare tillfälle och därför inte kan vara specifika i nuläget.


När vi kommer in på avdelningen hårklyveri noterar vi dels att bolaget trots att de är i relativt tidigt skede inte väljer att benämna resultaten som preliminära och att Källstrand i sin kommentar säger ”våra projekt fortsätter att utvecklas enligt våra förhoppningar”. Vidare säger bolaget att de vecka 5 kommer att lämna bokslut för de forskningsprojekt som de är inblandade i. Förhoppningsvis kommer vi då få klarhet i vad som hänt och vad vi kan förvänta oss i form av ny information under året.


Vikten av dagens nyhet kan inte nog påtalas. Potentialen var stor redan med bara psykiatriska sjukdomar och med tillägget demens och en förhoppning om att även andra neurologiska sjukdomar ska tillkomma är det inget snack om att potential i förhållande till risk nästan slår i taket. Visst har bolaget drabbats av förseningar men bolaget har ju till viss del rapporterat om resultaten vilket gör att validering inom ADHD och schizofreni måste anses vara låg risk idag. Den största osäkerheten ligger i när marknadslansering kan komma igång och det är idag inte ens säkert att bolaget vet när detta kan ske. Med detta sagt krävs inga avancerade räkneövningar för att inse att en liten del av marknaden skulle ge ett väldigt stort avtryck på aktiekursen och att betalningen för väntan kan komma att bli av det episka slaget. Även om dagens nyhet inte innebär lansering direkt utan snarare ökar chanserna för detta borde det ge ett omedelbart avtryck i form av rejält höjd kurs.


SensoDetect bedriver forskning i absolut världsklass och de verkar trivas med att göra det i det tysta, men om allt går som det skall kommer delar av vården att, med Sensodetects hjälp, förändras radikalt och uppmärksamheten kommer att bli mycket stor. Det mediala intresset som kommer att följa spiller tids nog ner till aktiekursen. Tålamod kommer att löna sig!

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards