”Jag hade inte kunnat drömma om den negativa kursreaktionen. I grund och botten tycker jag att vi hade ett ganska positivt budskap och ett stabilt första kvartal. Det var en lite märklig känsla och man undrar vad det är de har tolkat in i det man har kommunicerat”, sade hon på Veckans Affärers VA-rannanfrukost på onsdagen.

På tisdagen lade Susanna Campbell fram sin första delårsrapport och det blev ett kraftigt försämrat resultat, 6 miljoner kronor före skatt jämfört med 699 miljoner kronor för motsvarande period förra året.

Bland annat sade hon att materieltillverkaren Diab och braskamintillverkaren Jötul belastat resultatet, liksom jämförelsestörande poster och extraordinära utgifter i några av portföljbolagen. Investerarna reagerade kraftigt på budskapet och aktien slutade på minus 8 procent.

Du nämnde att de makroekonomiska effekterna kan påverka?

”Hittills har de inte påverkat oss särskilt mycket, men vi har jobbat en längre tid med att ha högsta beredskap i våra innehav. Om en marknad dyker rejält eller om det blir ett svart hål för något bolag så har vi planer för hur vi ska skära kostnader”, säger hon.

Susanna Campbell sade också, med anledning av den hätska debatten om riskkapitalbolag som pågått under våren, att bolaget har tittat på flera uppköpskandidater inom äldreomsorgen, men tackat nej. Bakgrunden är bland annat att det inte finns tillräckligt många kostnadsposter att jobba med för att öka avkastningen.

”Vi har inte fattat något generellt beslut att vi aldrig ska ge oss på den typen av bolag. Men som noterat bolag granskas vi och har ett extra ansvar att vara en bra ägare. Ofta har prislappen dragit iväg så mycket att vi inte har känt att vi kan bedriva en bra verksamhet och det handlar även om att kunna göra en ansvarsfull exit”, säger hon.

Susanna Campbell blev tidigare i år utnämnd av VA till Näringslivets mäktigaste kvinna. Det sammanföll med att hon utsågs till ny vd efter Arne Karlsson efter att hon varit nästan tio år i bolaget, en post som hon tillträdde den 18 april.

Hon medger också att det finns en del för Ratos att jobba på när det gäller att tillsätta fler kvinnor i portföljbolagens styrelser.

”Där är vi dåliga i dag, men vi försöker jobba lite mer systematiskt och se till att vi alltid har kvinnor på shortlist – men absolut kompetensbaserat”, säger hon.

Och det kommer att bli en hel del förändringar internt med Susanna Campbell vid rodret:

”Ratos är Arne Karlssons baby – det är hans affärsidé och strategi och det handlade mycket om honom. I min värld är det gruppen och kollektivet som får ett ansvar för att ta det här framåt” säger hon.