Alla inlägg den 6 juni 2012

Av Tommy - 6 juni 2012 11:43

Hur immunförsvaret, Inflammation kan spela roll för Lou Gehrig sjukdom

Springs (5 juni 2012) – I en tidig studie, UCLA forskare fann att immunceller patienter med amyotrofisk laterala skleros (ALS) eller Lou Gehrig sjukdom, kan spela en roll i skada nervcellerna i ryggmärgen. ALS är en sjukdom hos nervceller i hjärnan och ryggmärgen som styr frivillig muskler rörlighet.

Laget konstaterade särskilt att inflammation av immunsystemet i ALS kan utlösa makrofager--celler ansvarar för suger upp avfallsprodukter i hjärnan och kroppen--till också kemikalierna friska nervceller. Under inflammation motorfordon nervceller, om friska eller inte, är markerade för sanering av makrofagerna.

Laget konstaterades det vidare att lipid medlare kallas resolvin D1, som görs i kroppen från omega-3 fatty acid DHA, kunde "stänga av" det inflammatoriska svar som gjorde att makrofager så farlig att nervcellerna. Resolvin D1 blockerat de inflammatoriska proteiner som produceras av makrofager, förhindra att inflammation som markerats nervceller för sanering. Det inhiberad viktiga inflammatoriska proteiner som IL-6 med en styrka som är 1 100 gånger större än den överordnade molekylen, DHA. DHA har i studier visat sig vara nervskyddande i ett antal villkor, inklusive stroke och Alzheimers sjukdom.

För att studera isolerade laget makrofager från blodprov som tagits från både ALS patienter och kontroller och ryggmärg celler från avlidna givare.

Studie undersökningsresultaten rörande resolvin D1 kan erbjuda en ny strategi för förmildrande inflammation i ALS. För närvarande finns det inget effektivt sätt administrera resolvins till patienter, så klinisk forskning med resolvin D1 är fortfarande flera år bort. Överordnade molekylen, DHA, finns i butiker, även om den inte har testats i kliniska prövningar för ALS. Studier med DHA pågår för Alzheimers sjukdom, slaglängd och brain skada och har mestadels varit positiva.

Av Tommy - 6 juni 2012 09:42

(webböversatt)

Hög koffein i blodet i äldre vuxna kopplade till undvikande av Alzheimers sjukdom

Springs (4 juni 2012) – dessa koppar kaffe att du dricker varje dag för att hålla varning verkar ha en extra perk--speciellt om du är vuxen äldre. En nyligen genomförd studie övervakning av minne och tänkande processer för personer äldre än 65 fann att alla de med högre koffein i blodet undvika uppkomsten av Alzheimers sjukdom för uppföljning av studie två till fyra år. Dessutom tycktes kaffe stora eller endast Källkod koffein för dessa individer.


Forskare från University of South Florida och University of Miami säga mål kontroll studie ger den första direkta bevisen att koffein/kaffe intag är associerad med en minskad risk för demens eller fördröjd debut. Resultaten visas i online-versionen av en artikel ska publiceras den 5 juni i Journal av Alzheimers sjukdom. Den samverkande studera inblandade 124 personer, i åldern 65-88, i Tampa och Miami.

"Dessa konspirerar resultat tyder att äldre vuxna med milda minne nedskrivningar som dricker måttliga nivåer kaffe--cirka 3 koppar en dag--konverteras inte till Alzheimers sjukdom-- eller åtminstone kommer att uppleva en avsevärd fördröjning innan du konverterar till Alzheimers," sade studie bly författaren Dr. Chuanhai Cao, en stamcellsforskare vid USF College av Apoteket och USF hälsa Byrd Alzheimer's Institute. "Resultaten från denna studie, tillsammans med våra tidigare studier i Alzheimer möss är mycket konsekvent i uppgift att moderata dagligen koffein/kaffe intag under hela vuxenlivet märkbart bör skydda mot Alzheimers sjukdom senare i livet."

Studien visar detta skydd uppstår förmodligen även i äldre personer med tidiga tecken på sjukdomen, kallas mild kognitiv nedsättning eller MCI. Patienter med MCI erfarenhet redan vissa kortsiktiga minnesförlust och inledande Alzheimer patologi i deras hjärnor. Varje år cirka 15 procent av MCI patienter framsteg fullskalig Alzheimers sjukdom. Forskarna fokuserade på studie deltagare med MCI, eftersom många var avsedda för att utveckla Alzheimers inom några år.

Koffein i blodet vid studiens insjuknandet var avsevärt lägre (51 procent mindre) i deltagare diagnosen MCI som utvecklats till demens under uppföljningen av två till fyra år än dem vars mild cognitive impairment var stabil under samma period.

Ingen med MCI som senare utvecklat Alzheimers hade koffein i första blodet över en kritisk nivå på 1200 ng/ml--motsvarar dricka flera koppar kaffe några timmar innan blodprov ritades. Däremot hade många med stabil MCI koffein blodet högre än denna kritiska nivån.

"Vi fann att 100 procent av MCI patienter med plasma koffein nivåer över den kritiska nivån upplevt någon konvertering till Alzheimers sjukdom under uppföljningsperioden två till fyra år," sade studie medförfattare Dr. Gary Arendash.

Forskarna tror högre koffein i blodet anger vanligtvis högre koffein intag, troligtvis genom kaffe. Koffeininnehållande kaffe tycktes vara viktigaste, om inte exklusiv, källa av koffein i minnet-skyddade MCI patienter, eftersom de hade samma profil blod immun markörer som Alzheimer möss med tanke på koffeininnehållande kaffe. Alzheimer möss med tanke på koffein ensamt eller koffeinfritt kaffe hade en mycket olika immun markör profil.

Sedan 2006, har USF'S Dr. Cao och Dr. Arendash publicerat flera studier som undersöker verkan av koffein/kaffe administreras till Alzheimer möss. De rapporterade nyligen att koffein interagerar med en ännu oidentifierade komponent kaffe att öka nivåerna i blodet av en kritisk faktor för tillväxt som verkar för bekämpning av processen som Alzheimers sjukdom.

"Vi inte säger att moderata kaffe konsumtion helt kommer att skydda människor från Alzheimers sjukdom," varnade Dr. Cao för. "Men vi är övertygade att moderata kaffe konsumtion kan avsevärt minska risken för Alzheimers eller försena dess insjuknandet."

Alzheimer patologi är en process där plack och trassel ackumuleras i hjärnan, dödar nervceller, förstöra neurala anslutningar och slutligen leder till progressiv och oåterkalleliga minnesförlust. Eftersom neurodegenerativa sjukdomar startar en eller två decennier innan cognitive decline blir uppenbart, studie författarna påpeka, ingripande att minska risken för Alzheimer bör helst börja som långt i förväg om symptom.

"Måttlig daglig konsumtion av koffeininnehållande kaffe verkar vara alternativet bästa kosten för långsiktigt skydd mot Alzheimer minnesförlust," sade Dr. Arendash. "Kaffe är billigt, lätt tillgänglig, lätt hamnar i hjärnan och har få biverkningar för de flesta av oss. Våra undersökningar visar dessutom att koffein och kaffe verkar direkt attackera processen som Alzheimers sjukdom."

Utöver Alzheimers sjukdom verkar moderata koffein/kaffe intaget minskar risken för flera andra sjukdomar av åldrande, inbegripet Parkinsons sjukdom, stroke, diabetes typ II och bröstcancer. Stödja studier för dessa förmåner har dock alla haft observationella (okontrollerade), och kontrollerade kliniska prövningar som behövs för att definitivt påvisa terapeutiskt värde.

En studie spårning hälsa och kaffe konsumtion av mer än 400 000 äldre vuxna 13 år, och publicerade tidigare i år i New England Journal of Medicine, fann att kaffedrickare minskas risken för att dö av hjärtsjukdomar, lungsjukdomar, lunginflammation, stroke, diabetes, infektioner, och även skador och olyckor.

Med nya Alzheimers diagnostiska riktlinjer omfattar det fullständiga kontinuitet av sjukdomen, ungefär 10 miljoner amerikaner nu faller inom en av tre utvecklingsstadier av Alzheimers sjukdom--Alzheimers sjukdom hjärnan patologi, MCI, eller diagnosen Alzheimers sjukdom. Antalet förväntas klättra ännu högre baby-boomer generation fortsätter att ange äldre ålder, såvida inte en effektiva och beprövade förebyggande åtgärd identifieras.

"Om vi kunde föra en stor kohort studie för att undersöka mekanismerna för hur och varför kaffe och koffein kan försena eller förhindra Alzheimers sjukdom, det kan resultera i miljarder dollar i besparingar varje år utöver förbättrad livskvalitet," Dr. Cao sade.

USF-UM studien finansierades genom den NIH-utsetts Florida Alzheimer's Disease Research Center och delstaten Florida.

Av Tommy - 6 juni 2012 09:36

Äldre - en växande grupp som ställer krav

2012-06-05

Den så kallade äldreboomen, som refererar till den stora gruppen 40- och 50-talister som går i pension i Sverige, ställer krav på äldreomsorgen och alla faktorer som är kopplade till de äldres tillvaro, däribland bostadsutbudet. I Luleå hölls i april konferensen ”Boende för äldre”, där Fastighetsägarna deltog som medarrangör.

Konferens i Luleå om bostad för äldre

Bristen på funktionella bostäder för äldre börjar bli akut på många håll i landet. I debatten sägs att det görs för lite och att det går för sakta. Det mesta av framtidens boende för äldre finns redan – i befintliga bostäder och bostadsområden.
Konferensen handlade delvis om hur befintligt fastighetsbestånd kan anpassas efter de behov som växer fram under en boendes livscykel.
I Luleå är boendet för äldre en kommunledningsfråga. Här har kommunledningen tagit ett resolut grepp om planering och strategiutveckling kring dessa frågor. Kommunala och privata fastighetsägare ses som viktiga aktörer, som har såväl ett ansvar som goda affärsmöjligheter framför sig, med anledning av äldreboomen.
Ola Ström, Näringspolitisk chef på Fastighetsägarna MittNord, som höll ett föredrag under rubriken ”Hur kan affärsmöjligheter och samhällsnytta förenas?”, ville framhålla de privata fastighetsägarnas roll i utmaningen.
– Vi tycker att rätt kompetens ska användas till rätt arbetsuppgift. Vi kan inget om vård om omsorg, det är kommuner, landsting och vårdföretag duktiga på. Däremot är det vi som har kunskapen om hur man tar hand om hyresgäster och skötseln av fastigheter. Varför inte sammanföra dessa kompetenser för att skapa världens bästa äldreomsorg för världens bästa seniorer?
Ola Ström efterfrågade också ett nytt sätt att tänka hos våra politiker.
– Skatterna ska vara utformade så att fler nya hyreshus byggs, inte tvärtom.
År 2025 kommer det att finnas 2,3 miljoner personer i åldrarna 55-75 år. Vad behöver då göras?
Nutidens pensionärer har ekonomisk makt, de ser sig själva nödvändigtvis inte som ”äldre” och ställer större krav än tidigare generationer på boendets innehåll, service och ökade valmöjligheter.
– Vi måste ändra attityder gentemot åldrande. Det gäller att kunna anpassa bostäderna efter vad kunderna vill ha. Då krävs en rättvis beskattning av hyresrätten och att RUT får omfatta fler områden, vilket skulle göra det enklare för servicesektorn att leverera, sa Ola Ström.

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards