Direktlänk till inlägg 7 mars 2012

Science Daily; Specifika antikroppar bromsar Alzheimers sjukdom i möss

Av Tommy - 7 mars 2012 12:46

(webböversatt)

Specifika antikroppar Halt Alzheimers sjukdom i möss

ScienceDaily (6 Mar 2012)- Antikroppar som blockerar processen synapsen sönderfall vid Alzheimers sjukdom har identifierats, höja förhoppningar om en behandling för att motverka avbruten kognitiv försämring i sjukdome


 

Alzheimers sjukdom kännetecknas av onormal avlagringar i hjärnan hos proteinet Amyloid-p, som inducerar avbrott i förbindelserna mellan neuroner, som kallas synapser.

Nu har forskare vid UCL upptäckt att specifika antikroppar som blockerar funktionen av ett besläktat protein, som kallas Dkk1, kan helt undertrycka den toxiska effekten av amyloid-ß för synapser. Resultaten publiceras 6 mars i Journal of Neuroscience.

Professor Patricia Salinas (UCL Institutionen för cell-och utvecklingsbiologi) som lett studien, säger: "Dessa nya fynd höja möjligheten att rikta denna utsöndrade Dkk1 protein kan erbjuda en effektiv behandling för att skydda synapser mot toxiska effekten av amyloid-ß.

"Viktigt dessa resultat höja hopp om en behandling och kanske förebygga kognitiv försämring tidigt i Alzheimers sjukdom."

Dkk1 är förhöjd i hjärnan biopsier av personer med Alzheimers sjukdom, men betydelsen av dessa fynd var tidigare okänd. Forskare vid UCL har funnit att Amyloid-SS orsakar produktionen av Dkk1, vilket i sin tur inducerar nedmonteringen av synapser (förbindelser mellan nervceller) i hippocampus, ett område i hjärnan inblandade i inlärning och minne.

I detta papper, utfördes experiment forskare att undersöka progressionen av synaps sönderdelning av hippocampus efter exponering för Amyloid-p med användning av hjärnsnitt från möss. De kunde kontrollera hur många synapser överlevde i närvaro av en specifik antikropp som riktar Dkk1, jämfört med hur många synapser var lönsam utan antikroppen.

Resultaten visar att de neuroner som exponerades för den antikropp förblev friska, utan synaptisk sönderfall.

Professor Salinas sade: "Trots betydande framsteg i att förstå de molekylära mekanismer som är inblandade i Alzheimers sjukdom är ingen effektiv behandling för närvarande för att stoppa utvecklingen av denna förödande sjukdom."

Hon tillade: "Denna forskning identifierar Dkk1 som en potentiell terapeutiskt mål för behandling av Alzheimers sjukdom."

Alzheimers står för 60% av alla fall av demens. Alzheimers Research Storbritannien uppskattar att i Storbritannien årliga nationella kostnaden för alla demenssjukdomar är ca £ 23 miljarder vilket motsvarar dubbla kostnader för cancer och 3-5 gånger kostnaderna för hjärtsjukdom och stroke.

Nya studier förutsäga en ökning av antalet av Alzheimers fall av epidemiska proportioner. Forskningen har finansierats av Alzheimers Research Storbritannien, Storbritanniens ledande demens forskning välgörenhet, och för bioteknik och Biological Sciences Research Council, Storbritannien.

Dr Simon Ridley, chef för forskning vid Alzheimers Research Storbritannien, säger: "Vi är glada över att ha stött denna studie, som kastar nytt ljus över de processer som uppstår som Alzheimers utvecklar Genom att förstå vad som händer i hjärnan under Alzheimers, vi står. en bättre chans att utveckla nya behandlingar som kan göra en verklig skillnad för människor med sjukdomen.

"Studier som denna är en viktig del av den processen, men mer arbete behövs om vi skall ta dessa resultat från labbet bänk till kliniken. Dementia kan bara besegras genom forskning, och med antalet människor som drabbats av tillståndet svävande, måste vi skyndsamt investera i forskning nu. "

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tommy - 23 januari 2013 08:09

Frivilliga välkomnas hos dementa Publicerat: måndag 14 januari kl 11:21, Nyheter P4 Malmöhus En hund kan liva upp. Foto: Staffan Claesson/Scanpix. Malmöbon Catharina startade ett upprop på Facebook för att hitta folk som ville hålla i akti...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:07

Brrr! Svinkallt på äldreboende   Hörby. Personalen och de 34 boende, många av dem dementa, på äldreboendet Hagadal i skånska Osbyholm har frusit ordentligt den gångna veckan. I vissa utrymmen har temperaturen sjunkit till åtta grader. Fjärrvärm...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:02

    <a href="http://ads.nordreportern.se/ads/www/delivery/ck.php?n=ab946228&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" onclick="javascript:_gaq.push(['_trackEvent','outbound-widget','http://ads.nordreportern.se']);" target='_blank'><img src='http://a...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:00

Stort tryck efter demens- och LSS-boenden   Värmland   Behovet av biståndsbedömda boenden är stort, både inom äldreomsorgen och inom handikappomsorgen. Nya boenden och fler platser står på agendan i många värmländska kommuner. &nda...

Av Tommy - 11 december 2012 09:45

Vinterträdgårdar för äldreomsorg Publicerat 3 december 2012 Hösten 2012 färdigställdes vinterträdgårdar på äldreboendet Tibblehemmet i Täby. Projektet startades på initiativ av förvaltare Catrin Viksten på Hemsö, som ville skapa levande balkongmil...

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards