Alla inlägg den 7 mars 2012

Av Tommy - 7 mars 2012 12:48

(webböversatt)

Forskare Precisera Hur D-vitamin kan hjälpa rensa amyloida plack som finns i Alzheimers

ScienceDaily (6 Mar 2012) - En grupp av akademiska forskare har identifierat de intracellulära mekanismerna som regleras av vitamin D3 som kan hjälpa kroppen rensa hjärnan av amyloid beta, den viktigaste komponenten av plack i samband med Alzheimers sjukdom.

Publicerad i mars 6 frågan om Journal of Alzheimers sjukdom, de tidiga resultaten visar att vitamin D3 kan aktivera viktiga gener och cellulära signalering nätverk för att bidra till att stimulera immunförsvaret att rensa amyloid-beta-protein.

Tidigare laborationer av teamet visade att specifika typer av immunceller i Alzheimers patienter kan svara på behandling med vitamin D3 och curcumin, en kemikalie som finns i gurkmeja krydda, genom att stimulera det medfödda immunförsvaret att rensa amyloid beta. Men forskarna inte visste hur det fungerade.

"Denna nya studie hjälpte klargöra de viktigaste mekanismerna, vilket kommer att hjälpa oss att bättre förstå nyttan av vitamin D3 och curcumin som möjliga behandlingsformer för Alzheimers sjukdom", säger studie författaren Dr Milan Fiala, en forskare vid David Geffen School of Medicine på UCLA och Veterans Affairs större Los Angeles Healthcare System.

I studien, drog forskarna blodprov från patienter med Alzheimers sjukdom och friska kontroller och sedan isolerade kritiska immunceller från blodet som kallas makrofager, som ansvarar för sluka amyloid beta och andra restprodukter i hjärnan och kroppen.

Teamet inkuberas immuncellerna natten med amyloid beta. En aktiv form av vitamin D3 som kallas 1a ,25-dihydroxyvitamin D3, som är gjord i kroppen genom enzymatisk omvandling i levern och njurarna, sattes till en del av cellerna att mäta effekt det hade på amyloid beta absorption.

Tidigare arbete av teamet, baserat på funktionen av Alzheimers patienters makrofager, visade att det finns minst två typer av patienter och makrofager: Typ I makrofager förbättras genom tillsats av 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 och curcuminoider (en syntetisk form av curcumin), medan typ II makrofager förbättras bara genom att 1a ,25-dihydroxyvitamin D3.

Forskarna fann att i både typ I och typ II makrofager, den extra 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 spelade en nyckelroll i att öppna en viss kloridkanal kallas "kloridkanal 3 (CLC3)," vilket är viktigt för att stödja utnyttjandet av amyloid beta genom processen känd som fagocytos. Curcuminoider aktiverat denna kloridkanal bara i typ I makrofager.

Forskarna fann också att 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 starkt bidragit till att utlösa genetiska transkriptionen av kloridkanal och receptorn för 1a ,25-dihydroxivitamin D3 i typ II makrofager. Transkription är det första steget som leder till genexpression.

Mekanismerna bakom effekterna av 1a ,25-dihydroxivitamin D3 på fagocytos var komplicerade och beroende på kalcium-och signalering av "MAPK"-vägen, vilket hjälper kommunicera en signal från vitamin D3-receptorn som finns på ytan av en cell till DNA i cellens kärna.

Den pivotala Effekten av 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 visades i ett samarbete mellan Dr Patrick R. Griffin från Scripps Research Institute och Dr Mathew T. Mizwicki från UC Riverside. De använde en teknik baserad på masspektrometri, som visade att 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 stabiliserat många fler kritiska platser på vitamin D receptorn än gjorde curcuminoider.

"Våra resultat visar att aktiva former av vitamin D3 kan vara en viktig regulator av immuna verksamhet makrofager att hjälpa till att rensa amyloida plack genom att direkt reglera uttrycket av gener, samt de strukturella fysiska arbetet i cellerna", säger studie författaren Mizwicki , som var en assistent forskningen biokemist vid institutionen för biokemi vid UC Riverside när studien genomfördes.

Enligt forskarna, skulle en av de kommande etapperna av forskning vara en klinisk prövning med vitamin D3 för att bedöma effekterna på patienter med Alzheimers sjukdom. Tidigare studier av andra grupper har visat att en låg nivå av serum 25-hydroxivitamin D3 kan vara associerad med kognitiv försämring. Det är för tidigt att rekommendera en definitiv dos av vitamin D3 att hjälpa till med Alzheimers sjukdom och hjärnans hälsa, säger forskarna.

Studien har finansierats delvis av Alzheimers Association och National Institutes of Health.

Andra studier författare ingår Danusa Menegaz och Antonio Barrientos-Duran vid Institutionen för biokemi vid UC Riverside, juni Zhang och Patrick R. Griffin vid Institutionen för molekylär terapi vid Scripps Research Institute i Jupiter, Florida, Stephen Tse i departementet medicin vid David Geffen School of Medicine vid UCLA och Veterans Affairs större Los Angeles Healthcare System, och John R. Cashman för Human Biomolekylär Research Institute i San Diego, Kalifornien

Av Tommy - 7 mars 2012 12:46

(webböversatt)

Specifika antikroppar Halt Alzheimers sjukdom i möss

ScienceDaily (6 Mar 2012)- Antikroppar som blockerar processen synapsen sönderfall vid Alzheimers sjukdom har identifierats, höja förhoppningar om en behandling för att motverka avbruten kognitiv försämring i sjukdome


 

Alzheimers sjukdom kännetecknas av onormal avlagringar i hjärnan hos proteinet Amyloid-p, som inducerar avbrott i förbindelserna mellan neuroner, som kallas synapser.

Nu har forskare vid UCL upptäckt att specifika antikroppar som blockerar funktionen av ett besläktat protein, som kallas Dkk1, kan helt undertrycka den toxiska effekten av amyloid-ß för synapser. Resultaten publiceras 6 mars i Journal of Neuroscience.

Professor Patricia Salinas (UCL Institutionen för cell-och utvecklingsbiologi) som lett studien, säger: "Dessa nya fynd höja möjligheten att rikta denna utsöndrade Dkk1 protein kan erbjuda en effektiv behandling för att skydda synapser mot toxiska effekten av amyloid-ß.

"Viktigt dessa resultat höja hopp om en behandling och kanske förebygga kognitiv försämring tidigt i Alzheimers sjukdom."

Dkk1 är förhöjd i hjärnan biopsier av personer med Alzheimers sjukdom, men betydelsen av dessa fynd var tidigare okänd. Forskare vid UCL har funnit att Amyloid-SS orsakar produktionen av Dkk1, vilket i sin tur inducerar nedmonteringen av synapser (förbindelser mellan nervceller) i hippocampus, ett område i hjärnan inblandade i inlärning och minne.

I detta papper, utfördes experiment forskare att undersöka progressionen av synaps sönderdelning av hippocampus efter exponering för Amyloid-p med användning av hjärnsnitt från möss. De kunde kontrollera hur många synapser överlevde i närvaro av en specifik antikropp som riktar Dkk1, jämfört med hur många synapser var lönsam utan antikroppen.

Resultaten visar att de neuroner som exponerades för den antikropp förblev friska, utan synaptisk sönderfall.

Professor Salinas sade: "Trots betydande framsteg i att förstå de molekylära mekanismer som är inblandade i Alzheimers sjukdom är ingen effektiv behandling för närvarande för att stoppa utvecklingen av denna förödande sjukdom."

Hon tillade: "Denna forskning identifierar Dkk1 som en potentiell terapeutiskt mål för behandling av Alzheimers sjukdom."

Alzheimers står för 60% av alla fall av demens. Alzheimers Research Storbritannien uppskattar att i Storbritannien årliga nationella kostnaden för alla demenssjukdomar är ca £ 23 miljarder vilket motsvarar dubbla kostnader för cancer och 3-5 gånger kostnaderna för hjärtsjukdom och stroke.

Nya studier förutsäga en ökning av antalet av Alzheimers fall av epidemiska proportioner. Forskningen har finansierats av Alzheimers Research Storbritannien, Storbritanniens ledande demens forskning välgörenhet, och för bioteknik och Biological Sciences Research Council, Storbritannien.

Dr Simon Ridley, chef för forskning vid Alzheimers Research Storbritannien, säger: "Vi är glada över att ha stött denna studie, som kastar nytt ljus över de processer som uppstår som Alzheimers utvecklar Genom att förstå vad som händer i hjärnan under Alzheimers, vi står. en bättre chans att utveckla nya behandlingar som kan göra en verklig skillnad för människor med sjukdomen.

"Studier som denna är en viktig del av den processen, men mer arbete behövs om vi skall ta dessa resultat från labbet bänk till kliniken. Dementia kan bara besegras genom forskning, och med antalet människor som drabbats av tillståndet svävande, måste vi skyndsamt investera i forskning nu. "

Av Tommy - 7 mars 2012 10:53

Strängnäs behöver ny ledning

Arbetet inom skola, förskola och äldreomsorg är ett av de allra mest betydelsefulla för vårt gemensamma samhälle och många är de livsöden som är beroende av att dessa verksamheter fungerar på bästa sätt oavsett om de bedrivs i kommunal regi eller i fristående verksamhet.

 

Strängnäs kommun är en stor aktör inom dessa områden och har också många verksamheter som gör ett fantastiskt arbete. Ändå vet de flesta invånarna i Strängnäs kommun att mycket av den kommunala apparaten inte fungerar tillfredställande.

Jämförande undersökningar visar att skolresultaten ligger under rikssnittet, att invånarnas förtroende för kommunen är osedvanligt lågt, likaså är medarbetarnas förtroende för kommunledningen högst måttligt. I stället för att studera de goda exempel som finns i andra kommuner, där man löst kommunala ineffektivitetsproblem och utvecklat till exempel en framgångsrik skolverksamhet eller ett utmärkt företagsklimat satsar kommunledningen helt fel.

Kommunstyrelsens ordförande spenderar ständigt mer och mer pengar centralt i själva kommunhuset, till något han själv, ironiskt nog kallar framtidssatsningar. Till dessa så kallade satsningar med rötterna i en gammelkommunal tid hör en betydande utbyggnad av den politiska organisationen och dess kostnader.

Tjänstemannaorganisationen centralt omkring kommunchefen har också utökats avsevärt utan att vi har sett några reella resultat i kvalitetshöjningar inom verksamheterna. Dessutom kommer projektet ständiga förbättringar (Lean) att ha kostat kommunen 20–25 miljoner kronor 2014.

Det är nu fjärde året projektet rullar och vi har hittills inte fått någon redovisning om var eller hur projektet konkret har gynnat till exempel skola, förskola och äldreomsorg. Vi moderater är inte emot Leanprojekt som sådana. Tvärtom, Lean kan vara ett bra verktyg vid rätt tillfälle på rätt plats. Men att kasta ut 20–25 miljoner kronor till ett projekt utan uppföljning, utan att resultat mäts och utvärderas, det är oprofessionellt, särskilt i en så komplex organisation som en kommun.

Strängnäs kommun behöver en ny ledning som har kunskap om den kommunala organisationens styrkor och svagheter, som fokuserar hårt på kvalitet i skola och omsorg och som ser de goda exemplen bland andra kommuner. Inte minst behöver Strängnäs kommun en ledning som kan föregå med gott exempel i en stor organisation.

Strängnäs kan bättre!

Maria von Beetzen (M)

Oppositionsråd

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards