Direktlänk till inlägg 7 mars 2012

Science Daily; Forskare Precisera Hur D-vitamin kan hjälpa rensa amyloida plack som finns i Alzheimers

Av Tommy - 7 mars 2012 12:48

(webböversatt)

Forskare Precisera Hur D-vitamin kan hjälpa rensa amyloida plack som finns i Alzheimers

ScienceDaily (6 Mar 2012) - En grupp av akademiska forskare har identifierat de intracellulära mekanismerna som regleras av vitamin D3 som kan hjälpa kroppen rensa hjärnan av amyloid beta, den viktigaste komponenten av plack i samband med Alzheimers sjukdom.

Publicerad i mars 6 frågan om Journal of Alzheimers sjukdom, de tidiga resultaten visar att vitamin D3 kan aktivera viktiga gener och cellulära signalering nätverk för att bidra till att stimulera immunförsvaret att rensa amyloid-beta-protein.

Tidigare laborationer av teamet visade att specifika typer av immunceller i Alzheimers patienter kan svara på behandling med vitamin D3 och curcumin, en kemikalie som finns i gurkmeja krydda, genom att stimulera det medfödda immunförsvaret att rensa amyloid beta. Men forskarna inte visste hur det fungerade.

"Denna nya studie hjälpte klargöra de viktigaste mekanismerna, vilket kommer att hjälpa oss att bättre förstå nyttan av vitamin D3 och curcumin som möjliga behandlingsformer för Alzheimers sjukdom", säger studie författaren Dr Milan Fiala, en forskare vid David Geffen School of Medicine på UCLA och Veterans Affairs större Los Angeles Healthcare System.

I studien, drog forskarna blodprov från patienter med Alzheimers sjukdom och friska kontroller och sedan isolerade kritiska immunceller från blodet som kallas makrofager, som ansvarar för sluka amyloid beta och andra restprodukter i hjärnan och kroppen.

Teamet inkuberas immuncellerna natten med amyloid beta. En aktiv form av vitamin D3 som kallas 1a ,25-dihydroxyvitamin D3, som är gjord i kroppen genom enzymatisk omvandling i levern och njurarna, sattes till en del av cellerna att mäta effekt det hade på amyloid beta absorption.

Tidigare arbete av teamet, baserat på funktionen av Alzheimers patienters makrofager, visade att det finns minst två typer av patienter och makrofager: Typ I makrofager förbättras genom tillsats av 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 och curcuminoider (en syntetisk form av curcumin), medan typ II makrofager förbättras bara genom att 1a ,25-dihydroxyvitamin D3.

Forskarna fann att i både typ I och typ II makrofager, den extra 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 spelade en nyckelroll i att öppna en viss kloridkanal kallas "kloridkanal 3 (CLC3)," vilket är viktigt för att stödja utnyttjandet av amyloid beta genom processen känd som fagocytos. Curcuminoider aktiverat denna kloridkanal bara i typ I makrofager.

Forskarna fann också att 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 starkt bidragit till att utlösa genetiska transkriptionen av kloridkanal och receptorn för 1a ,25-dihydroxivitamin D3 i typ II makrofager. Transkription är det första steget som leder till genexpression.

Mekanismerna bakom effekterna av 1a ,25-dihydroxivitamin D3 på fagocytos var komplicerade och beroende på kalcium-och signalering av "MAPK"-vägen, vilket hjälper kommunicera en signal från vitamin D3-receptorn som finns på ytan av en cell till DNA i cellens kärna.

Den pivotala Effekten av 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 visades i ett samarbete mellan Dr Patrick R. Griffin från Scripps Research Institute och Dr Mathew T. Mizwicki från UC Riverside. De använde en teknik baserad på masspektrometri, som visade att 1a ,25-dihydroxyvitamin D3 stabiliserat många fler kritiska platser på vitamin D receptorn än gjorde curcuminoider.

"Våra resultat visar att aktiva former av vitamin D3 kan vara en viktig regulator av immuna verksamhet makrofager att hjälpa till att rensa amyloida plack genom att direkt reglera uttrycket av gener, samt de strukturella fysiska arbetet i cellerna", säger studie författaren Mizwicki , som var en assistent forskningen biokemist vid institutionen för biokemi vid UC Riverside när studien genomfördes.

Enligt forskarna, skulle en av de kommande etapperna av forskning vara en klinisk prövning med vitamin D3 för att bedöma effekterna på patienter med Alzheimers sjukdom. Tidigare studier av andra grupper har visat att en låg nivå av serum 25-hydroxivitamin D3 kan vara associerad med kognitiv försämring. Det är för tidigt att rekommendera en definitiv dos av vitamin D3 att hjälpa till med Alzheimers sjukdom och hjärnans hälsa, säger forskarna.

Studien har finansierats delvis av Alzheimers Association och National Institutes of Health.

Andra studier författare ingår Danusa Menegaz och Antonio Barrientos-Duran vid Institutionen för biokemi vid UC Riverside, juni Zhang och Patrick R. Griffin vid Institutionen för molekylär terapi vid Scripps Research Institute i Jupiter, Florida, Stephen Tse i departementet medicin vid David Geffen School of Medicine vid UCLA och Veterans Affairs större Los Angeles Healthcare System, och John R. Cashman för Human Biomolekylär Research Institute i San Diego, Kalifornien

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tommy - 23 januari 2013 08:09

Frivilliga välkomnas hos dementa Publicerat: måndag 14 januari kl 11:21, Nyheter P4 Malmöhus En hund kan liva upp. Foto: Staffan Claesson/Scanpix. Malmöbon Catharina startade ett upprop på Facebook för att hitta folk som ville hålla i akti...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:07

Brrr! Svinkallt på äldreboende   Hörby. Personalen och de 34 boende, många av dem dementa, på äldreboendet Hagadal i skånska Osbyholm har frusit ordentligt den gångna veckan. I vissa utrymmen har temperaturen sjunkit till åtta grader. Fjärrvärm...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:02

    <a href="http://ads.nordreportern.se/ads/www/delivery/ck.php?n=ab946228&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" onclick="javascript:_gaq.push(['_trackEvent','outbound-widget','http://ads.nordreportern.se']);" target='_blank'><img src='http://a...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:00

Stort tryck efter demens- och LSS-boenden   Värmland   Behovet av biståndsbedömda boenden är stort, både inom äldreomsorgen och inom handikappomsorgen. Nya boenden och fler platser står på agendan i många värmländska kommuner. &nda...

Av Tommy - 11 december 2012 09:45

Vinterträdgårdar för äldreomsorg Publicerat 3 december 2012 Hösten 2012 färdigställdes vinterträdgårdar på äldreboendet Tibblehemmet i Täby. Projektet startades på initiativ av förvaltare Catrin Viksten på Hemsö, som ville skapa levande balkongmil...

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards