ScienceDaily (7 mars, 2012) - Det finns starka vetenskapliga bevis finns att äta blåbär, björnbär, jordgubbar och andra frukter bär har positiva effekter på hjärnan och kan hjälpa till att förhindra åldersrelaterad minnesförlust och andra förändringar, forskare rapport. Deras nya artikel om värdet av att äta bär frukt visas i ACS " Journal of Agricultural and Food Chemistry .
Deras granskning drog slutsatsen att bär frukt hjälper hjärnan hålla sig frisk på flera sätt. Bärfrukter innehåller höga halter av antioxidanter, föreningar som skyddar cellerna från skada genom skadliga fria radikaler. De två rapporterar också att bärfrukter ändra det sätt på vilket nervceller i hjärnan kommunicerar. Dessa förändringar i signalering kan förhindra inflammation i hjärnan som bidrar till neuronal skada och förbättra både motorstyrning och kognition. De föreslår att ytterligare forskning kommer att visa om dessa fördelar är ett resultat av individuella föreningar delas mellan bär frukt eller om de unika kombinationerna av kemikalier i varje bär frukt bara har liknande effekter.