Direktlänk till inlägg 15 april 2012

COtoT; När läkemedel orsakar demens (pseudodemens)

Av Tommy - 15 april 2012 05:39

När läkemedel orsakar demens (pseudodemens)

Ditt minne är kanske inte vad den en gång var, men det betyder inte förvirring, desorientering, och demens är precis runt hörnet. Och om du märker dessa symtom hos en vän eller äldre släkting, de inte nödvändigtvis demens heller experter säger.

"Ganska ofta upptäcker vi att det ser ut demens i ett senior är faktiskt" pseudodementia'-som råder förvirring eller glömska orsakas inte av åldrandet, men av något annat medel, såsom en läkemedelsinteraktion ", säger John PD Shemo, MD av Charlottesville, Virginia, som arbetar med äldre människor. "När vi får mediciner rätas ut, de psykiska symtom brukar försvinna."

Bland de vanligaste läkemedel som kan orsaka demens-liknande symptom är lugnande medel, sömnmedel, blod mediciner tryck och artrit läkemedel.

Det första steget mot att hitta reda på om ett läkemedel är ansvarig för demens-liknande symptom är att ha en grundlig medicinsk bedömning av en vårdgivare. En vårdgivare för en äldre vuxen ska sitta in på medicinsk utvärdering för att se till att läkaren får korrekt information om eventuella mediciner (och deras doser) att äldre vuxna tar.

Medicinering tips

Här är andra förslag för att hjälpa en äldre mediciner vuxen övervaka:

  • Kom ihåg att ämnesomsättningen minskar som du ålder. Som ett resultat läkemedel elimineras långsammare hos äldre vuxna och kan nå toxiska nivåer om lämpliga justeringar i dosen inte görs. Justeringar bör göras av vårdgivaren baserat på personens ålder, information du anger om biverkningar och blodprover.

  • Var medveten om att vissa äldre människor dricker alkoholhaltiga drycker förutom att ta mediciner, vilket kan orsaka toxiska reaktioner. Rapport alkohol använder för att vårdgivaren.

  • Under ett läkemedel utvärdering, glöm inte att berätta för läkaren om alla mediciner som de äldre vuxna stannade ta några dagar innan. Ämnena kan fortfarande vara på jobbet i kroppen.

  • Fler och fler läkemedel säljs över disk (OTC). Var noga med att tala om för vårdgivare om eventuella OTC läkemedel, örter eller tillägg att personen kan ta.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tommy - 23 januari 2013 08:09

Frivilliga välkomnas hos dementa Publicerat: måndag 14 januari kl 11:21, Nyheter P4 Malmöhus En hund kan liva upp. Foto: Staffan Claesson/Scanpix. Malmöbon Catharina startade ett upprop på Facebook för att hitta folk som ville hålla i akti...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:07

Brrr! Svinkallt på äldreboende   Hörby. Personalen och de 34 boende, många av dem dementa, på äldreboendet Hagadal i skånska Osbyholm har frusit ordentligt den gångna veckan. I vissa utrymmen har temperaturen sjunkit till åtta grader. Fjärrvärm...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:02

    <a href="http://ads.nordreportern.se/ads/www/delivery/ck.php?n=ab946228&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" onclick="javascript:_gaq.push(['_trackEvent','outbound-widget','http://ads.nordreportern.se']);" target='_blank'><img src='http://a...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:00

Stort tryck efter demens- och LSS-boenden   Värmland   Behovet av biståndsbedömda boenden är stort, både inom äldreomsorgen och inom handikappomsorgen. Nya boenden och fler platser står på agendan i många värmländska kommuner. &nda...

Av Tommy - 11 december 2012 09:45

Vinterträdgårdar för äldreomsorg Publicerat 3 december 2012 Hösten 2012 färdigställdes vinterträdgårdar på äldreboendet Tibblehemmet i Täby. Projektet startades på initiativ av förvaltare Catrin Viksten på Hemsö, som ville skapa levande balkongmil...

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards