Direktlänk till inlägg 20 mars 2012

ScienceDaily; En forskargrupp som leds av University of Melbourne har utvecklat en ny teknik som spårar sjuka proteiner

Av Tommy - 20 mars 2012 10:16

Spåra Proteiner uppföra sig illa ger insikter för behandlingar av sjukdomar i hjärnan

ScienceDaily (19 Mar 2012) - En forskargrupp som leds av University of Melbourne har utvecklat en ny teknik som spårar sjuka proteiner uppför sig illa genom att bilda kluster i samband med hjärnsjukdomar som Huntingtons och Alzheimers.


Tekniken nyligen publicerats i Nature Methods är den första i sitt slag att snabbt identifiera och spåra var sjuka proteiner inuti celler och kan ge insikter bättre behandlingar för sjukdomar i hjärnan och andra som cancer.

Utvecklad av Dr Danny Hatters och hans team av Institutionen för biokemi och molekylärbiologi vid Bio21 Institute, University of Melbourne, använder tekniken en flödescytometer att spåra protein kluster i celler med en hastighet av 1000 per minut. Dessutom kan celler med klustrade proteiner återvinnas för vidare studier - ingen av dem hade varit möjligt tidigare.

"Att kunna identifiera platser för sjuka proteiner i celler gör läkemedel utvecklas för att rikta olika stadier av sjukdomsutvecklingen", sade han.

Han nämnda tekniken kan tillämpas på många neurologiska sjukdomar, vilka kännetecknas av formationer av proteiner trängs såsom vid Alzheimers, Parkinsons och Huntingtons sjukdomar.

"En utmaning för forskare har försökt förstå hur proteiner kluster och orsakar skador i sjukdomar som Huntingtons och Alzheimers. Detta är den första strategi som skulle göra det möjligt för oss att besvara dessa frågor."

"Nu kan vi se hur proteinerna bildar kluster inuti en cell och kan undersöka vilka cellfunktioner som skadas i olika steg av clustering processen."

"Inga droger i det här skedet kan stoppa klustring processen i Huntingtons sjukdom till exempel. Detta ställer upp plattformar för att utveckla läkemedel som blockerar bildandet av kluster," Dr Hatters sagt.

Tekniken kan också användas för att undersöka hur signaleringsprocesser inträffa till exempel när gener som slås på och av.

"Det har programmet för att spåra händelser onormala genen signalering såsom i cancer" Dr Hatters sagt.

"Denna teknik ger hopp för att förbättra behandlingar för en rad neurologiska och andra förutsättningar", sade han.

Detta arbete bygger på Dr Hatters tidigare forskning där han och hans team identifierat beteende sjuka Huntingtons proteiner bildar i kluster.

Arbetet gjordes i samarbete med Monash University.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tommy - 23 januari 2013 08:09

Frivilliga välkomnas hos dementa Publicerat: måndag 14 januari kl 11:21, Nyheter P4 Malmöhus En hund kan liva upp. Foto: Staffan Claesson/Scanpix. Malmöbon Catharina startade ett upprop på Facebook för att hitta folk som ville hålla i akti...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:07

Brrr! Svinkallt på äldreboende   Hörby. Personalen och de 34 boende, många av dem dementa, på äldreboendet Hagadal i skånska Osbyholm har frusit ordentligt den gångna veckan. I vissa utrymmen har temperaturen sjunkit till åtta grader. Fjärrvärm...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:02

    <a href="http://ads.nordreportern.se/ads/www/delivery/ck.php?n=ab946228&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" onclick="javascript:_gaq.push(['_trackEvent','outbound-widget','http://ads.nordreportern.se']);" target='_blank'><img src='http://a...

Av Tommy - 23 januari 2013 08:00

Stort tryck efter demens- och LSS-boenden   Värmland   Behovet av biståndsbedömda boenden är stort, både inom äldreomsorgen och inom handikappomsorgen. Nya boenden och fler platser står på agendan i många värmländska kommuner. &nda...

Av Tommy - 11 december 2012 09:45

Vinterträdgårdar för äldreomsorg Publicerat 3 december 2012 Hösten 2012 färdigställdes vinterträdgårdar på äldreboendet Tibblehemmet i Täby. Projektet startades på initiativ av förvaltare Catrin Viksten på Hemsö, som ville skapa levande balkongmil...

Presentation


Varmt välkommen till
DEMENSVÄRLDEN

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du är den maximala storleken på särskilt boende
 6 personer
 7 personer
 8 personer
 9 personer
 10 personer
 11 personer
 12 personer
 13 personer
 14 personer
 15 personer

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

TID SEN BLOGGSTART

AlternaTickers - Cool, free Web tickers

Skriv i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards